27.07.2023. Odeljenje za imovinsko-pravne poslove, urbanizam, građevinarstvo, stambeno-komunalne, inspekcijske poslove i investicije obaveštava meštane Opštine Batočina da će sutra i prekosutra, odnosno u petak 28. i subotu 29. jula, doći do uvođenja privremenog režima saobraćaja na lokalnom putu Batočina – Lapovo, u Ulici Starine Novaka na Crvenom bregu, i to tako što će na snazi biti potpuna obustava saobraćaja na ovom delu lokalnog puta prema Lapovu.
Razlog za uvođenje potpune zabrane za saobraćaj motornih vozila je izvođenje radova na asfaltiranju obe trake predmetne saobraćajnice koje vrši Preduzeće za puteve Kragujevac.

Naime, u petak i subotu, za kada je planirana ugradnja gornjeg stroja asfalta neće biti dozvoljeno vozilima da prolaze predmetnom deonicom kako bi radovi mogli nesmetano da se odvijaju.   
Navedena zabrana saobraćaja odnosi se i na vozila čiji vlasnici žive u Ulici Starine Novaka, kao i na prolaz vozila ka gradskom groblju. Stanovnici ove ulice mogu u navedenom terminu, ukoliko su im potrebna za korišćenje, svoja vozila da izmeste sa ovog putnog pravca.